A „Szavak mozgásban” egy csoportdinamikus önismeret-fejlesztési módszer. A hagyományos kineziológiából és a Bert Hellinger féle családállításokból jött létre, ez által ez egy rendkívül hatékony módszer és a problémák megoldásának új lehetősége.

 

A módszer kis létszámú csoportos foglalkozás, terapeuta segítségével történik. Egyszerre egy személy problémájával foglalkozik a csoport. A többi résztvevő képviseli és jeleníti meg a problémáját pl. korlátozó hitrendszerét, félelmét, negatív berögzült viselkedési mintát. Egy adott probléma minden egyes elemét a résztvevők megjelenítik mozdulatokkal, szavakkal és párbeszédekkel. Megjelenítik a problémát, annak okát, a megoldást és a megoldáshoz vezető lépéseket is. A résztvevők adják át egymásnak a teljes folyamatot. Mint a Hellinger féle állításoknál, itt is határozottan megtapasztalható egy sajátos energia mező.

 

A módszer nagyszerűsége, hogy minden, ami a kineziológiai oldások alatt láthatatlan az izomtesztelések során, itt 100%-ban a résztvevők szeme előtt zajlik. És minden, ami meghatározhatatlan egy Hellinger állításon itt a felszínre kerül. A ’szavak mozgásban’ módszer, teljes mértékben képes átadni, megértetni, megélhetővé tenni, elvezetni egy adott probléma megoldásához és megvalósítani azt, ami előrébb visz. Közelebb visz saját valódi önmagunkhoz. Képessé tesz egy új életszakaszt kezdeni.

A csoporthoz való tartozás érzése itt külön erővel jutalmazza meg a tagokat, ezért sokkal átélhetőbb, megérthetőbb, közelibb, intenzívebb és mélyrehatóbb, mint pl. az egyéni kineziológiai oldások.

 

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK:

 

Korlátozó hitrendszerek, régóta tartó negatív magatartások, konfliktusok, szerepjátékoknál mikor álarcokat veszünk fel, elavult berögzült viselkedési minták, egyszóval minden olyan esetben mikor saját gátjainkkal szembesülünk. Íme néhány példa:

 

Ebből elegem van…

Ezt már nem bírom tovább…

Így már nem akarom folytatni…

Ez már nekem nem jó…

Megfulladok ettől az egésztől…

Nem hiszem, hogy megint ez történik velem…

Mikor lesz már vége…

Miért teszem ezt újból és újból…

Belefáradtam ebbe az egészbe…

Én csak erre vagyok jó…

Nekem sosem sikerül…

Már megint ide jutottam…

Tökéletesnek kell lennem…

Nem tudom jól csinálni az átmeneteket…

Mindig csak elvesznek tőlem…

Útban vagyok…

Ha önmagam vagyok, bajok elé nézek…

Nem tartozom ide…

Mindig én vagyok a hibás…

Az emberek kedvében kell járnom…